» مطالب » کسب و کار » سرمایه گذاری » مصرف کاکائو فشار خون بالا و سفتی شریان را کاهش می‌دهد
سرمایه گذاری - سلامت - مطالب

مصرف کاکائو فشار خون بالا و سفتی شریان را کاهش می‌دهد

تیر 14, 1401 3051

محققان «دانشگاه ساری» در گیلدفورد، انگلیس با انجام مطالعات جدیدی ادعا کرده‌اند که مصرف کاکائو می‌تواند در شرایط اضطراری و زندگی روزمره انسان‌ها، فشار خون آن‌ها را کاهش دهد.

در این مطالعه که اولین مورد از نوع خود محسوب می‌شود، محققان در خارج از محیط‌های بالینی، تاثیر فلاونول‌ها (ترکیبی که در کاکائو و چای یافت می‌شود) در کاهش فشار خون و اسپاسم شریانی را بررسی کرده‌اند.

برای انجام این تحقیق، به مدت چندین روز یازده شرکت‌کننده سالم در روزهای متناوب، یا شش کپسول فلاونول کاکائو یا شش کپسول دارونما حاوی شکر قهوه‌ای را مصرف کردند. همچنین به شرکت‌کنندگان یک مانیتور تشخیص فشار خون بالا در بازو و یک گیره انگشت برای اندازه‌گیری سرعت موج پالس (PWV) داده شد که میزان اسپاسم یا سفتی شریان را اندازه‌گیری می‌کند.

شرکت‌کنندگان پیش از مصرف هر کپسول و پس از آن در زمان‌های مشخص‌شده‌ای باید فشار خون و PWV خود را اندازه‌گیری می‌کردند. در نهایت، محققان متوجه شدند که فلاونول‌های کاکائو فقط در صورتی می‌توانند فشار خون شرکت‌کنندگان را کاهش دهند که فشار خون آن‌ها بالا باشد. بنابراین هنگامی که فشار خون در هنگام صبح پایین بوده، این ماده هیچ تاثیری نداشته است.

نکته قابل‌توجه دیگر اینکه تاثیرات این ماده برای اولین بار در هشت ساعت پس از مصرف کاکائو مشاهده شده است.

هرچند در مطالعات قبلی مشخص شده بود که فلاونول‌های موجود در کاکائو می‌توانند فشار خون و اسپاسم شریانی را به اندازه برخی از داروهای فشار خون کاهش دهند، اما مطالعه جدید، تاثیر این ماده برای کاهش فشار خون در زندگی روزمره را نشان می‌دهد. تمام مطالعات قبلی در محیط‌های آزمایشی کاملا کنترل شده انجام شده بودند.

«کریستین هایس»، پروفسور پزشکی قلبی – عروقی در دانشگاه ساری، می‌گوید: «فشار خون بالا و اسپاسم شریانی خطر ابتلا به بیماری قلبی و سکته مغزی را افزایش می‌دهد، بنابراین بسیار مهم است که روش‌های نوآورانه‌ای برای درمان چنین شرایطی را بررسی کنیم. پیش از اینکه حتی از کاکائو به عنوان یک روش بالینی استفاده کنیم، باید آزمایش کنیم که آیا نتایجی که قبلا در محیط‌های آزمایشگاهی ارائه شده، به‌طور ایمن در محیط‌های واقعی نیز اتفاق می‌افتد یا خیر.»

به این نوشته امتیاز بدهید!

محمدرضا شیرین آبادی

محمدرضا شیرین آبادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×