لینوکس چیست ؟ مزایا استفاده از لینوکس
لینوکس چیست؟ مزایا و کاربردهای لینوکس
لینوکس یکی از معروف ترین سیستمعاملهای متنباز است که در دهه ۱۹۹۰ توسط لینوس توروالدز توسعه یافت. این سیستمعامل بر پایه کرنل لینوکس ساخته شده و به دلیل انعطافپذیری بالا، امنیت قابل توجه و پشتیبانی از سختافزارهای متنوع، یکی از گزینههای محبوب برای برنامهنویسان، مدیران سیستمها و کاربرانی است که به دنبال جایگزینهای رایگان برای سیستمعاملهای مانند ویندوز یا macOS هستند.
اصلا لینوکس چی هست ؟
لینوکس یک سیستمعامل متنباز (Open Source) است که به کاربران اجازه میدهد تا کد منبع آن را بررسی و تغییر دهند. این قابلیت به توسعهدهندگان این امکان را میدهد که سیستم را مطابق نیازهای خاص خود سفارشی کنند. برخلاف سیستمعاملهای ویندوز ، مک او اس، Linux تحت مجوز GPL (GNU General Public License) ارائه میشود، به این معنی که همه میتوانند به صورت رایگان از آن استفاده کنند و حتی آن را توسعه دهند.
مزایای استفاده از linux
1- رایگان و متنباز بودن
یکی از بزرگترین مزایای لینوکس این است که کاملاً رایگانه ، کاربران نیازی به پرداخت هزینههای لایسنس ندارند یا خرید اشتراک ندارند.
2- امنیت بالا
لینوکس به دلیل ساختار خود و مدیریت دسترسیهای کاربران، بهطور ذاتی امن تر از بسیاری از سیستمعاملهای دیگه هست .
3- پایداری و عملکرد بهتر
یکی دیگه از مزایا استفاده از این سیستم عامل بهینه بودن و پایداری در عملکرد این سیستم عامل است ، این دلیل باعث شده تا سرور ها و سیستم های بسیار حساس از این سیستم عامل استفاده کنند.
4- شخصی سازی بیشتر
شما توی لینوکس میتونید خیلی ساده رابطه کاربری و نرم افزار ها رو بر اساس نیاز های خود شخصی سازی کنید.
5- پشتیبانی از سخت افزار های بیشتر
لینوکس از طیف گستردهای از سختافزارها پشتیبانی میکند. این ویژگی به خصوص برای استفاده در سرورها و سیستمهای کمقدرت بسیار کاربردی است.
توزیع های محبوب لینوکس
انتخاب توزیع مناسب لینوکس بستگی به نیازها و سطح مهارت شما دارد. اگر به دنبال توزیعی پایدار و امن هستید، دبیان بهترین انتخاب است، و برای کاربرانی که به دنبال سبکی و سرعت هستند، ابونتو و مینت گزینههای خوبی خواهند بود. در ادامه چند تا از توزیع های محبوب لینوکس رو معرفی میکنیم
اوبونتو (Ubuntu)
یکی از توزیعهای لینوکس است که بر پایه دبیان ساخته شده اما در برخی موارد با آن تفاوت دارد. نام اوبونتو از یک مفهوم آفریقای جنوبی به معنای “انسانیت نسبت به دیگران” گرفته شده است. هدف این پروژه، دسترسی آسان و جهانی است، به همین دلیل اوبونتو برای تمام ملیتها قابل استفاده است. کار با آن ساده است و حتی کاربران مبتدی نیز به سرعت با محیط آن آشنا میشوند. تمام نسخههای اوبونتو همیشه رایگان هستند. همچنین دیسکهای اوبونتو به صورت رایگان برای کسانی که درخواست دهند، ارسال میشود. نسخههای دیگری مانند Edubuntu که برای محیطهای آموزشی مناسب است و Kubuntu که از محیط دسکتاپ KDE استفاده میکند، نیز وجود دارد.
کالی (KALI)