سرور چیست؟ 2 کاربرد از سرور که نمیدانستید !
باهم قرار برسی کنیم ببینیم سرور چیست و چه کاربرد های دارد ؟ سرور، که در دنیای کامپیوتر به کار میرود، مفاهیم متفاوتی دارد. به زبان ساده، سرور یک سیستم است که خدماتی را به سایر سیستمها ارائه میدهد. سیستمهایی که از خدمات سرور استفاده میکنند به عنوان “کلاینت” یا مشتریان شناخته میشوند.
سرور چیست؟
سرور در واقع یک کامپیوتر است که به سیستمهای دیگر خدمات میدهد. حتی یک کامپیوتر خانگی هم میتواند سرور باشد، اگر سیستمهای دیگر به آن وصل شوند و از آن خدمات بگیرند. این ارتباط از طریق برنامهها و تنظیماتی که روی کامپیوتر اعمال شده، انجام میشود. مثلاً وقتی شما وارد یک سایت میشوید، نقش “کلاینت” را دارید و از خدمات سرور آن سایت استفاده میکنید.سرور همان سیستمی است که به شما این خدمات را ارائه میدهد. اینترنت به واسطه ارتباط میلیونها سرور و کلاینت شکل گرفته و بهطور مداوم در حال رشد است. معمولاً وقتی از “سرور” صحبت میکنیم، به سیستمهای قدرتمندی اشاره داریم که به عنوان وب هاستینگ استفاده میشوند. این سرورها همیشه به اینترنت وصل هستند و اطلاعات مربوط به وبسایتها و نرمافزارهای آنلاین را ذخیره میکنند، بهطوری که کاربران بتوانند در هر زمان به آنها دسترسی داشته باشند.
انواع سرور ها از نظر ارتباطی
بعد از اینکه متوجه شدیم سرور چه کاربردی دارد ، حالا میخواهیم با انواع سرورها از نظر نوع ارتباط آشنا شویم. اگر سرور فقط به چند سیستم محدود خدمات بدهد، به آن “سرور تحت شبکه” میگویند. این نوع سرورها فقط در یک شبکه داخلی کار میکنند و سیستمهای موجود در این شبکه از طریق آن سرور مدیریت میشوند و خدمات خود را دریافت میکنند.
این نوع سرورها بیشتر در ادارات و شرکتها استفاده میشوند. مثلاً در دانشگاهها، شبکه داخلی برای ارائه خدمات به کارمندان و دانشجویان به کار میرود. همچنین در گیمنتها، یک کامپیوتر به عنوان سرور در شبکه داخلی عمل میکند.
از طرف دیگر، اگر سرورها با استفاده از اینترنت به سایر سیستمها وصل شوند، به آنها “سرورهای اینترنتی” گفته میشود. این سرورها کامپیوترهای بسیار قوی و همیشه روشن هستند که در تمام طول روز خدمات ارائه میدهند. امنیت و پایداری این سرورها بسیار مهم است.
سرورهای اینترنتی با استفاده از “Nameserver” از همدیگر جدا میشوند. Nameserver نام اختصاصی هر سرور در اینترنت است، مثل کد ملی افراد در دنیای واقعی. سرورهای اینترنتی در تمام کسبوکارهای آنلاین کاربرد دارند.
کاربرد سرور ها
سرورها انواع مختلفی دارند و هر کدام برای هدف خاصی طراحی شدهاند. وظایف این سرورها میتواند شامل ارائه خدمات ایمیل، میزبانی ویدئو، میزبانی وبسایتها و موارد دیگر باشد. برخی از پرکاربردترین انواع سرورها از نظر کاربرد عبارتند از:
-
Web Server (سرور وب):
این سرورها برای میزبانی وبسایتها استفاده میشوند. وظیفه آنها ذخیره اطلاعات سایت و ارسال آن به مرورگرهای کاربران در اینترنت است.
-
Mail Server (سرور ایمیل):
این سرورها برای مدیریت ارسال و دریافت ایمیلها به کار میروند. آنها از سرویسهای ایمیل یا وبمیل برای ارائه خدمات ایمیل استفاده میکنند.
-
Database Server (سرور پایگاه داده):
این سرورها برای ذخیره و مدیریت پایگاه دادهها استفاده میشوند. کلاینتها یا سیستمهای شبکه میتوانند به این دیتابیسها دسترسی داشته باشند و از اطلاعات آنها استفاده کنند.
-
File Server (سرور فایل):
این سرورها برای ذخیره و به اشتراکگذاری فایلها استفاده میشوند. کلاینتها میتوانند از طریق شبکه به این فایلها دسترسی داشته باشند.
-
Application Server (سرور نرمافزار):
این نوع سرور مانند سرور پایگاه داده است، اما علاوه بر دیتابیس، نرمافزاری هم که کلاینتها استفاده میکنند روی این سرور نصب شده است.
-
Game Server (سرور بازی):
این نوع سرور برای بازیهای ویدیویی چندنفره استفاده میشود. بازیکنان برای شرکت در این بازیها باید به گیم سرورها وصل شوند. این سرورها به دو نوع شبکه داخلی و اینترنتی تقسیم میشوند.
سرور ها از چه سیستم عاملی استفاده میکنند ؟
احتمالا تا اینجا مقاله به این موضوع فکر کردید که این سرور ها از چه سیستم عاملی استفاده میکنند ، اگه بخوایم جواب ساده به این سوال بدیم باید بگیم که سرور ها معمولا از سیستم عامل لینوکس یا ویندوز سرور استفاده میکنند